Thai yoga masaža

Thai Yoga masaža

 

Povijest 

Iako nije moguće točno utvrditi početke nastanka Thai Yoga masaže zna se da je nastala negdje u vrijeme Buddhe cca. 500 b.c. Jivaka Kumar Baccha, liječnik iz sjeverne Indije i Buddhin prijatelj smatra se zaslužnim za njeno stvaranje. Sa širenjem budizma van granica Indije raširilo se i znanje o Ayurvedi (tradicionalnoj indijskoj medicini) i yogi koje služe kao temelj razvitku Thai Yoga masaže, ali su vidljivi također i utjecaji tradicionalne kineske i tibetanske medicine koje su dale svoj doprinos u formiranju ovog sistema. Poznat i pod drugim nazivima, poput tai medicinska masaža ili tradicionalna tajlandska masaža ovaj se sistem izvorno zove Nuad Bo Rarn. Nuad znači dodir, a Bo Rarn znači nešto drevno, sveto, poštovano.

Princip Thai Yoga masaže

Thai Yoga masaža temelji se na teoriji energetskih kanala koji prolaze preko cijelog tijela i povezuju sve tjelesne sisteme i organe, a protok energije kroz njih odgovoran je kako za fizičko tako i za emocionalno i mentalno stanje pojedinca. U Ayurvedi ti kanali se zovu nadi, u kineskoj medicini meridijani, a na Tajlandu se zovu sen. Kada su kanali prohodni tjelesne se funkcije odvijaju nesmetano, ali kada je protok energije blokiran ili narušen na bilo koji način, dolazi do slabljenja tjelesnih funkcija a tijelo postaje podložno bolestima.

Tretman Thai Yoga masaže

Thai yoga masaža izvodi se na strunjači, na podu, a klijent je obučen u laganu i udobnu odjeću. Nakon kratkog informativnog razgovora s terapeutom, tretman počinje sa ritmičkim pritiscima koji slijede energetske kanale po tijelu, a pritom terapeut koristi ruke, stopala, koljena, laktove i težinu svog tijela, kako bi na najbolji način stimulirao različita područja. Tijekom tretmana terapeut klijenta dovodi u različite položaje kako bi se energetski kanali stimulirali na najefikasniji način. Energetski kanali se nalaze oko 2 cm ispod površine kože i stoga je potrebno koristiti pritisak koji će biti dovoljno dubok da stimulira protok energije u njima. Taj se pritisak regulira u skladu s fizičkom kondicijom i konstitucijom klijenta.

Dobrobiti Thai Yoga masaže

Po završetku tretmana klijent se osjeća opušteno, ali u isto vrijeme svježe i pun energije. Uklanjanje energetskih blokada i pojačanje protoka energije dovodi do opuštanja mišića i oslobađanja stresa; povećava se fleksibilnost tijela i poboljšava se cirkulacija, te se djeluje na duhovnu i tjelesnu ravnotežu cijelog organizma. Redovitim tretmanima održava se dobro funkcioniranje tjelesnih struktura i njihovih funkcija. Ovakav cjelovit pristup rada na tijelu od neprocjenjive je vrijednosti. Thai Yoga masaža omogućava povratak narušenog sklada i ponovno integriranje psihe i tijela. U tom smislu ona je holistička, energetska i iscjeljiteljska.

Termini: prema dogovoru
Novo: budite originalni, kupite bon i poklonite masažu