Hot yoga

Hot yoga  – slijed od 26 položaja,  na +40°C uz relativnu vlažnost od 40%,  90 minuta.  Temperatura i vlažnost mogu malo odstupati od navedenog iznosa. U položajima se ostaje između 10 – 20 udaha.

Prednosti Hot yoge

– tonira i jača mišiće, ligamente i zglobove
– regulira težinu (uravnotežuje metabolizam)
– detoksificira cijelo tijelo
– povećava koordinaciju i ravnotežu
– poboljšava povezanost uma/tijela
– povećava vitalnost i energiju
– smanjuje stres
– liječi ozljede
– poboljšava cirkulaciju
– pojačava rad imunološkog sustava
– pomaže vam da bolje spavate
– vraća fleksibilnost
– povećava izdržljivost
– ublažava bolove
– sagorijeva kalorije (oko 300-500 za žene i 700-1200 za muškarce, po treningu)

Hot Yin yoga  vježba se na +35°c uz relativnu vlažnost od 40%. Temperatura i vlažnost mogu malo odstupati od navedenog iznosa. To su lagane vježbe istezanja u kojima se zadržava položaj između 3-5 minuta.

Toplina prostora je vrlo bitna jer se kroz yoga vježbe mijenja konstrukcija tijela iznutra prema van, od kostiju do kože. Dakle, prije nego što ga promijenimo, moramo ga zagrijati da omekša, jer toplo tijelo je fleksibilno tijelo. Kroz ovaj sustav vježbanja daleko brže otpuštamo toksine iz tijela, mišići su opušteniji, zglobovi pokretljiviji, a kroz krvožilni sustav, uz pomoć dišnog sustava, sve stanice tijela bivaju revitalizirane.

Što vam je potrebno?
Dva – tri ručnika (jedan veliki koji ćete staviti na strunjaču, jedan manji ručnik s kojim ćete moći obrisati lice tijekom vježbanja, te jedan s kojim ćete se obrisati poslije vježbanja), 1,5 litra obične vode ili neki izotonični negaziran napitak. Preporuka je da pola sata prije vježbanja popijete nešto vode, a poslije vježbanja izotonični napitak kako biste vratili izgubljene elektrolite. Ponesite si rezervnu odjeću za presvući.

Kako se obući?
Preporučamo Vam, zbog intenzivnog znojenja, da imate laganu odjeću na sebi, a možete vježbati i bez majice u kratkim hlačama.

Prije vježbanja
Molim Vas ne koristite parfeme, niti kreme prije vježbanja. Obavezno se mora doći 15 minuta prije početka sata radi aklimatizacije. Prijava je obavezna jer je broj mjesta ograničen.

Da li se Hot yoga i Hot Yin yoga preporuča za početnike?
Naravno. Hot yoga i Hot Yin yoga je za sve, bilo da ste početnik (da se nikada niste bavili yogom), ili napredniji vježbač.  Za osobe koje imaju problema sa srcem, ili jako povišenim krvnim tlakom, molimo Vas da kontaktirate svog liječnika prije nego što se odlučite doći.