Yoga terapija

Yoga therapy namijenjena je svim ljudima koji imaju određenih zdravstvenih problema. Yoga je jedina aktivnost koja u potpunosti masira unutrašnje organe i žlijezde, regulira krvni tlak, otpušta stres, poboljšava disanje i cirkulaciju, poboljšava držanje cijelog tijela, pojačava imunitet, smanjuje kolesterol i šećer, podiže samopouzdanje.

Vježbajući yoga therapy razgibavamo i podmazujemo zglobove i tako sprječavamo pojavu degenerativnog artritisa ili ublažavamo bolna stanja. Zglobna hrskavica je kao spužva, hranjive sastojke prima samo izmjenom tekućina, istisnemo staru da nova donese hranjive tvari. Kroz neke vježbe yoga therapy jačaju se i kosti, a kralježnica povećava svoju gipkost.

Jedna trećina naše kralježnice su diskovi. S godinama starosti oni se troše. Vježbamo li uravnoteženo, znači s dovoljno pregiba naprijed – natrag; bočno, lijevo – desno i uvrtanja kralježnice, pomažemo svojim diskovima da ostanu pokretljivi i tako sačuvamo gipkost kralježnice, a time i vitalnost. Zdravlje kralježnice i živčanog sustava osnova je zdravlja cijelog tijela i postizanja viših stanja svijesti. Kralježnica predstavlja drvo života. Mozak predstavlja korijenje, kralježična moždina deblo, a živci koji se iz kralježične moždine granaju predstavljaju grane i krošnju drveta života.

Kako se svijest sabire iz osjetilnih i motoričkih živaca prema kralježičnoj moždini, te se uzduž kralježnice kreće prema tjemenu glave ona postiže sve veće stupnjeve integracije do stanja svijesti jedinstva. Ukoliko postoje blokade u živčanom sustavu, prana (vitalna energija) ne može slobodno teći i to onemogućuje poniranje u samu svijest i njeno sabiranje u cjelovitost, tada svijest ostaje lokalizirana na mjestu blokade. Oslobodite se blokada, učinite nešto za svoje zdravlje i dođite na satove yoga terapije.